News


Callao Container House

Callao Container House

With a focus on sustainability, TRS Studio has completed the Callao Container House in Peru. The family home uses two 40-foot shipping containers as its base to house the private areas. Above, an upper level formed by recycled wood, boards made from wood shavings, and recycled polycarbonate plates contains the communal area. The translucent shell floods the living spaces with natural light while its frosted appearance still offers a sense of privacy. The eco-friendly material choice is both low in cost and environmental impact, and also offers a durable, low maintenance option that can withstand a range of climates and temperatures.

Explore
Alphington Tower House

Alphington Tower House

It takes a village to raise a family so that’s what Austin Maynard Architects created. Home to a family of 8-year-old twin boys who needed an outlet for nature, outdoor recreation, and the arts, the Alphington Tower House appears as a series of small structures on the exterior. Each one is unique in size and shape but a unified material palette creates a cohesive facade. Rather than seeking privacy, the dwelling opens its gates to neighbors allowing them to use the front yard as a community garden. Internally, volumes are interconnected, acting as one free-flowing interior while hidden sliding panels provide a way to divide the large space. Although the overall atmosphere is clean and modern, whimsical touches including ladders in the kitchen, a netted reading nook, and a rooftop hideaway provide creative outlets for the kids to learn and grow.

Explore
AI SpaceFactory MARSHA Mars Habitat

AI SpaceFactory MARSHA Mars Habitat

Life on Mars is closer than you think. Many companies have already begun working on transportation to and from the Red Planet, and now a housing solution is in the works. NASA sent out a call through their Centennial Challenge, seeking the greatest architectural talents to design a habitat that could stand up to the conditions on Mars. AI SpaceFactory answered with MARSHA. The award-winning dwelling is a 15-foot interplanetary structure. Its pod-like form is 3D printed using biodegradable and recyclable basalt composite — a native Martian material that is strong and durable enough to handle pressure, smoke, and impact. The interior is spread throughout four levels and consists of “human-centric” features to support a life mostly lived indoors. Their design beat out 60 other entries and earned them a $500,000 prize.

Explore
Waitakere Forest House

Waitakere Forest House

Situated at the base of Auckland’s Waitakere Ranges, the Waitakere Forest House is a tribute to the rugged wilderness that surrounds it. The home is enveloped by acres of rainforest and rolling hillsides. The dwelling consists of a collection of volumes clad in screens of native timber and wooden shingles. Their weathered finish immediately connects the exteriors to the neighboring trees. Each building is staggered in placement, creating a series of outdoor spaces to enjoy the landscape. Large sliding glass doors lead to the interior, revealing walls of exposed concrete. Wood floors and ceilings add a rustic warmth while light filters in through the external screens adding a soft, airiness to the dense atmosphere.

Explore
Tickets on sale for All Blacks 2019 home Tests

Tickets on sale for All Blacks 2019 home Tests

Rugby fans will be able to get behind the All Blacks Rugby World Cup campaign from midday today with tickets going on public sale for home Test matches against South Africa, Australia and Tonga. PURCHASE HERE

Explore
Floating Treehouse

Floating Treehouse

Suspended in a Mexican forest, the Floating Treehouse takes inspiration from the neighboring trees. The wooden retreat is anchored to the forest floor by nine stilts, similar to tree roots. Its trunk-like exterior rises vertically three stories. The lowest level is raised off the ground and sits on a large platform. A kitchen, workspace, and drum studio make up the sheltered portion while a large living area is located on the outdoor terrace. A spiral staircase wraps around the exterior, leading to a bathroom and then a bedroom on the top floor. A strong connection between the interior and the landscape is maintained through large windows and openings throughout the interior. At night, the glazing illuminates transforming the dwelling into a glowing timber tower.

Explore
Translate »